Tuesday, June 26, 2007

St Hansferiring for store og små


Etter ankomst Kjerringøy innkalte skipperen til "allmannamøte" ifm kveldens arrangement. Av bildet ser vi at det var dårlig oppmøte...
Allikevel ble det utferdiget et innholdsrikt program, og formannen i festkomiteen holdt det gående til både kveldsgrøt og melkeflaska var tom. Da var vel klokka godt og vel 20.
De gamle fortsatte , ifølge ubekreftede rykter, feiringen til ut i de små timer.
Det e et slit.........The Fossgårds har tatt steget inn i autopilot-alderen.
-Duverden !


Tuesday, June 19, 2007

Værran rundt 07Etter etter en travel vår var det endelig klart for helgetur med skibet; Værran rundt, regattaklasse barn.

Ruten var valgfri med målgang på Sørvær. Vinden var 10-12 kts, og rett imot. Så det ble kryss, og for de som frykter den "topptunede" regattamaskinen Levante, så kan de beroliges med en gang.... Her må det justeres og trimmes dersom man i det hele tatt skal klare å seile opp mot lystallet, -iallefall på kryss !

Det ble nesten 5 timer med tidvis stamping, og tålmodigheten til de minste ble virkelig satt på prøve. Og for å dekke over en dårlig start stakk vi nordover Nyholmsundet. Det er noe med det å prøve å gjøre noe annet enn resten. I dette tilfellet var det nok ikke noe sjakktrekk :-)

Søndagens retur til byen ble en fløteseilas på flatt hav og med lett til ingen bris fra 12o graders slør. Etter at Lars tok formiddagsluren, var det å fiske opp en seilsekk merket gennaker fra stuerommet. Og det var moro, den langbente frøkna lettet litt på rompa og la i vei mot byen. Synd vi ventet 1 time med å heise....?

Men turbåten Levante levde virkelig opp til mannskapets forventninger. Så nu ser vi frem til bedre værmeldinger, og mange flotte turer utover sommeren !!

(takk til "følgebåten" for flotte bilder)