Saturday, July 28, 2007

Dagan flyg, å vi bære kosa oss........

Vakker, ikke sant !

Etter proviantering på Vågaholmen (og der sæll de alt du kan tenke dæ..) satte vi seil, la han Lars, og seila nordover. Inn Skarsfjorden, og vinden holdt seg helt til vi entret Holandsfjorden, -det ble en kjempeseilas. Nora var som ei sol, og det tror jeg vi to andre også var :-)


Ved veis ende la vi tren-troppen (Lars og Tin) igjen, mens infanteriet (Nora og Pappa) la ivei oppover bergan. Her skulle vi så langt det var mulig..

En liten pust i bakken oppunder is-kanten.

Sunday, July 22, 2007

Polarsirkelen passeres


Polarsirkelen ble passert søndag 22 juli, og polarsirkel-merket er merkelig nok feil plassert!! Skulle vært på 66 grader 33 min nord, men står noe sør av dette.

Etter at skibet hadde ankommet de "sørlige breddegrader", måtte skipperen stille opp for fotografering, og smilet på den karen er aldri langt unna `
Ekspedisjons-lederen under en liten pause....


Rett opp av Tonnes ligger en grotte, som havet har skapt for leeenge siden. Denne måtte naturligvis utforskes, og ekspedisjonen ble avsluttet med en enkel lunch i det fri.

Saturday, July 21, 2007

Noen feriebilder


Klokkergården i Rødøy, Synne underviser småjentene i roing.

Skibet fortøyd. Sol og sommer :-)


Lars blei veldig opptatt av denne måten å fiske på ! Gumor følger med.Synnemora til rors under en fin seilas fra Bolga til Vågaholmen. Litt gråvær men fin vind, og før vi var fremme skinte sola !
Vaffelfest for ongan, Levante har jo, blant mye annet, vaffeljern i sortimentet

Friday, July 20, 2007

The Fossgårds på ferie


Søndag 15 juli startet vi årets ferie, og i år er vi på sørgående sammen med et par av seilforeningens mindre båter..
På bildet ser vi sjæfen og nk`en ombord, og som det fremgår av bildet har skipperen fått egen stol på broen. Mannskapet forøvrig er opptatt med de mere rutinemessige gjøremål; vasking, matlaging, stelling osv. Synnemora er med som "nanny", så alle er i aktivitet.
Så langt har vi loffet via Inndyr, Bolga, Vågaholmen, og vi ligger nå på Klokkergården på Rødøy. I morges kom det nysekt brød levert på rekka, tror vi kan ha det ganske åkkei her :-)
Været, tja vi har om ikke annet fått brukt seilan, og bare det er jo moro. Ellers er det temperaturer omkring 12-14 grader, og skiftende skydekke. På Bolga blåste det friskt, 15 m/s men havna er god og ingen led noen nød.