Monday, June 16, 2008

Værran Rundt 08

Turen vestover foregikk for det meste med skarp slør, og Levante cruiset etterhvert lett i 7 kts, med litt for lite duk oppe.. Etter en triveli kveld på pistop, startet søndagsregattaen i litt sjø ved Vokkøy. Vi kom greit ut av starten og lenset hjemover. Etter runding av Lyngvær ble det noe mindre vind, og vi benyttet anledningen til å lufte gennakeren. Litt stilla på landegode-fjorden, men ikke mer enn at vi var i mål 3 timer og 6 minutter etter starten. Ska tru når mannskapet etterhvert blir topp-drilla ? Eller må seilgarderoben utvides ? Ifølge rederinnen, må skipperen forholde seg til ineværende års budsjett, og der foreligger det visstnok ingen større investeringplaner :-( Kanskje det må manipuleres frem en aldri så liten business-case, i samband med et glass hvitvin på akterdekket.. Følg med, -følg med !


Så var vi halvveis, og vær og føre var upåklagelig i år òg. 11 påmeldt båter , hvorav 4 i regatta-klassen,vitner om et aldri så lite sykdomstegn for dette arrangementet. Har BSF for mange aktiviteter på for kort tid..?
Monday, June 09, 2008

Så e vi igang me blogginga ijgænn..

Etter en periode ute av cyberspace, e vi nu tilbake me elæktriske brev av prima vare, -sekunda ikke..

Siden sist? Joda, masse;
Båtsesongen e i gang, skuta e shaina å stelt, og nån tura har vi fått. Sist en søndagstur tell Bliksvær, sammen med Pulverheksa og Springer.

Motvinden utover ble brukt til å ladde batteribankene, mens medvinden hjem ble brukt til å "vaske" seilgarderoben i ferskvann, samt konstatere at waxen også i år lager perler av regnvann. I den noe skvalpete sjøen inn på låringen så Lars sitt snitt til å sende middagen i retur rett i den nyolja teaken. Her blir det liv, RAI-RAI !!

Etter et raskt møte på broen mellom skipper og Rederinnen, ble det konsesus omkring at inneværende sesong baseres på et ambisjonsnivå bestemt av til enhver tid yngste matros ombord (Lars), mao korte legs i fine forhold. Camping på sjøen heter det visstnok.

Nyseilet? Ja, det står som en påle, -kvalitet er ikke nødvendigvis omvendt proposjonalt med prisen.

x-moms hilsen fra han i aldersgruppa 40+