Thursday, July 31, 2008

Halsa


Bildet, tatt i går, med Sørfugløy i bakgrunnen. Vi endte i går på Reipå, og etter frokost skulle stedet utforskes. Og det var igrunnen ganske fort gjort: Joker-butikk, byggvarebutikk, og en kirkegård (med god plass). Kanskje ikke allverden, -men på den annen side, så har de vel det de trenger fra krybben til graven ?
Etter kokkas velduftende middag var fortært løsna vi tampan i 18-tia og fortsatte innaskjærs nedover til Halsa. Til kai ved 20-tia. Grunn innseiling, full fjære, og dybdemåleren var nede i 2.1 m (skuta stikker 2 m ned..) Med Rederinnens vaktsomme (mistenksomme?) øyne frampå baugen, gikk det no bærre godt !!
På Halsa er det tivoli og meløy-dagan. Publiners på Lørdag, og værvarlsel med kuling på kysten, -vi blir nok fort her til søndag...

Reipå

I går seila vi fra Våg til Inndyr, hvor det ble pizza take-away. I 19-tia la vi avgårde sørover, og rett før Kunna møtte vi Lady Fame. En liten passiar midtfjords på helt blank sjø ble det tid til. Deretter fortsatte vi til Reipå hvor vi knøt fast tampen i 22-tia. Grei havn. Idag torsdag er det lett regn og 15 grader, mao kortspill m.m.


Egen strand, -som i syden. Med unntak av strandselgere og andre turister...

Barna i "solveggen", på Våg. 26 grader og vindstille. 17.5 grader i vannet, -2 meter under skibet..

Sunday, July 27, 2008

Feriestart. (delayed due to comm snag)

Da er The Fossgårds endelig klare for ferie. Avmarsj skulle egentlig være idag søndag 27 juli. Men etter en meget vellykket Sommerfest i WF-regi i går, så ble noen gode? kolleger så oversvømt av yr og glede, at der ble besluttet at undertegnede skulle hives uti det relativt avkjølte sjøvannet i Paradisbukta. Og med på sjøslaget ble min gode venn Nokia N95. Så der lå vi to å kava der ute, begge kom seg etterhvert på land, -den eldste litt pjusket men i live. Han Nokia (knapt fyllt 1 år) var ikke til å redde.. RIP

Så dermed blir vi liggende i tampan til i morra, så vi kan utruste rormannen med ny mobil, før avreise.

Turen går sørover, kanskje vi møter en og annen nordgående Bavaria ? (med bare dager igjen av ferien.. Bjørn ?)
Åsså nu når fiinvære bynne :-)
Poor planning ?

Vi blogges `