Monday, August 04, 2008

Nordover igjen


Vi rakk akkurat å besøke kroa på Bolga igår, før de stengte for sesongen. Litt tidlig spør du meg.


Idag har vi vært på stranda å grilla, de minste har vasset litt i strandkanten. Sol og fint vær, men en nordøstlig bris holdt temperaturen rundt 15-16 grader.


Synnemor skal til Narvik og Bjerkvik (sekkert førr å sælle enda fleire hamburgera), så vi setter kursen nordover igjen. Hun skal med flyet på onsdag. Så vi la i vei litt før kl 19, og planla Sørfugløy, men kokka hadde glemt? å kjøpe brød, så skipperen ble "truet" til nærmeste coop, så etter en rask re-routing og kalkulering, klappet vi til kai på Inndyr kl 2240. Litt rulling rundt Kunna, ellers var det lett motvind og smul sjø. Lite seiling... Satse på en hviledag i morra for MD2030`en, mens thai-duken får strekt seg litt i sola?

Sunday, August 03, 2008

Bolga


Etter å ha tilbragt to dager i Halsa, var det godt å komme seg avgårde. Ikke for det, vi har kosa oss i det flotte været, -men andelen party-løver/båter med utdatert popmusikk som spilte om kapp inne i den trange havna ble etterhvert noe høy...
Men i og med at kulingen lå over ytre strøk, lå vi i ro også lørdag. Og da var det barne-underholdning som falt i smak. Et tankekors å se at Meløy-dagan stiller en artist-liste som laangt overgår musikkfestuka i Bodø. Er det for mye "fiff" som regjerer fylkeshovedstadens komite ? Eg berre sp(ø)yr?
Søndagen la vindfeltet seg, og den elegante Levante tøffet med jern-genoa vestover. God plass i havna på Bolga. Og været, 20 grader og sol, nå kl 23 er det vindstille og 16.5 grader, -ute!
Nå har finværet vart i en uke, two more to go ? (følg med - følg med)

Friday, August 01, 2008

Landlov for Mannskapet

Idag har vi hatt landlov for hele besetningen, og den ble godt benyttet; tivoli, shopping (ICA), jordbær & fløte, og nu til kvelds har vi egen konsert med orkestret Ni Liv. Riktignok deler vi opplevelsen med 100 andre båter. Rimelig fullt i havna med andre ord :-)
Lars er mest fornøyd når han kan ro med "bummibåtn", medbrakt en av sine beste "tutter".Synnemor, som har sællt en haug me hamburgera og litersvis me såftis på Esso i Bjerkvik, er for det meste grei å ha med på turen, og bruker mye av frivaktene til å nett-shoppe, klær?

Ja, den ongdåmmen...

Ho mor lika sæ bæst me en-eller-anna type kost i mella nævvan, da e ho som ei sol :-)
Bæste kokka ombord e ho åsså, så ka ska skipperen finne på å klage over ?
Sjefen sjøl har mange oppgaver, foruten navigering og kommando på broen, er det mange telefoner som må tas både til inn og utland. Men sånn er det vel når man er en krumtapp i så mange forskjellige fora ? Enten det e å drive flyselskapa, eiendoms-salg og kjøp, eller bare litt flytting av porteføljen på børser i inn og utland. E d rart ho mor i støytan blir litt imponert over husbonden ?