Tuesday, June 19, 2007

Værran rundt 07Etter etter en travel vår var det endelig klart for helgetur med skibet; Værran rundt, regattaklasse barn.

Ruten var valgfri med målgang på Sørvær. Vinden var 10-12 kts, og rett imot. Så det ble kryss, og for de som frykter den "topptunede" regattamaskinen Levante, så kan de beroliges med en gang.... Her må det justeres og trimmes dersom man i det hele tatt skal klare å seile opp mot lystallet, -iallefall på kryss !

Det ble nesten 5 timer med tidvis stamping, og tålmodigheten til de minste ble virkelig satt på prøve. Og for å dekke over en dårlig start stakk vi nordover Nyholmsundet. Det er noe med det å prøve å gjøre noe annet enn resten. I dette tilfellet var det nok ikke noe sjakktrekk :-)

Søndagens retur til byen ble en fløteseilas på flatt hav og med lett til ingen bris fra 12o graders slør. Etter at Lars tok formiddagsluren, var det å fiske opp en seilsekk merket gennaker fra stuerommet. Og det var moro, den langbente frøkna lettet litt på rompa og la i vei mot byen. Synd vi ventet 1 time med å heise....?

Men turbåten Levante levde virkelig opp til mannskapets forventninger. Så nu ser vi frem til bedre værmeldinger, og mange flotte turer utover sommeren !!

(takk til "følgebåten" for flotte bilder)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home